| Memorijal Veselina Patrnogića | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Dejan x3me
Broj postova : 307 Age : 53 Location : Zagreb Registration date : 25.05.2009
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića sri lip 17, 2009 7:56 am | |
| Znači Boško Radišić, posmrtno, 2. mjesto! | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića sri lip 17, 2009 7:58 am | |
| Postoji li mogućnost uključiti se u sljedeći krug, pošto do sada nisam sudjelovao? | |
|
| |
Petar Maljek good
Broj postova : 57 Registration date : 30.01.2009
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića sri lip 17, 2009 11:06 pm | |
| Ero , pao mi je mrak na oči kada sam jučer pročitao izvještaj drugog kola. Naime, na kraju izvještaja bio je i zadatak za sljedeće kolo... - ero je napisao/la:
- Petar Maljek je napisao/la:
- Da li je izašao novi zadatak?
Novi zadatak je: BOLJE JE GRAM PRAKSE NEGO TONA TEORIJE. Rok 30.jun. Ero, nije BOLJ E JE GRAM.... nego BOLJ I JE GRAM.... Dobra vijest je da sam uspio sastaviti samo dvadeset anagrama, a loša vijest je da sam ih već poslao! Obzirom da se radi o samo jednom slovu nadam se da ću uspjeti nekako ispraviti štetu. Odgovor DejanuDejane, možeš se odmah uključiti u memorijal. Jedini uvjet je da do 30.06. pošalješ anagrame na zadanu temu koja glasi: BOLJI JE GRAM PRAKSE NEGO TONA TEORIJE.Sve ostalo si već vjerojatno pročitao na prethodnoj stranici. | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića čet lip 18, 2009 12:25 am | |
| Hvala, već nešto imam pripremljeno. Osim toga, pretpostavljam da se riječ "JE", naravno, ne smije koristiti u anagramu, ili smije, ali nije dobro jer mu umanjuje vrijednost? Čestitam Eri na 1. nagradi, kao i 3. mjestu na Memorijalu Pavle-Libran! P.S. Oboje u konkurenciji premetaljki! | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića čet lip 18, 2009 1:09 am | |
| O.K. Znači zamijeniti jedno slovo E sa slovom I, možda mi to dobro dođe. Idem baš pogledati "nabrzaka"! Prvo mi se učinilo da vam pada mrak na oči zbog kratkog roka. | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: POTVRDA PRIMITKA RADA uto lip 23, 2009 9:56 am | |
| Sad mi je pala na pamet jedna stvar koju inače enigmatski urednici ne prakticiraju, dok većina urednika magazina šahovske kompozicije i većina organizatora natjecanja ipak prakticira: nakon primljenoga rada, primatelj odgovori pošiljatelju da je primio navedeni rad, obično se zahvali i ponekad odgovori i o tome hoće li objaviti ili odbiti pojedini rad, ovisno o kvaliteti, utvrđenom prethodništvu itd. Razumljivo je da urednici enigmatskih magazina baš i ne stignu zbog količine materijala i obima posla odgovarati svima o njihovim radovima. No, u slučaju natjecanja, to bi svakako trebala biti praksa! Na taj način se mogu izbjeći neugodne situacije poput spominjanih u sporu Radisavljević (SZS) - Lazarević (ESS). Na taj način će autor biti siguran da je njegov rad doista stigao do organizatora natjecanja, jer ima vrlo glupih situacija sa mejlovima, serverima i mrežama: neke mreže navodno uopće ne komuniciraju međusobno!? Osobno mi se dogodilo da sam recimo slao radove na natjecanje "Sredba na solidarnosta" u Skopje i zatim čekao na razultate oko godinu i pol (takva velika natjecanja znaju trajati i duže), kada sam mejlom upitao jednog od organizatora o tome, ali odgovor nisam dobio. Nedugo nakon toga, kolega iz Zagreba mi priča o problemima s tog natjecanja, jer je dobio autorski primjerak knjižice, i ja ga zamolim da pogleda što je s mojim problemima. Jasno, uopće me nema na listi sudionika! Slična stvar se dogodila i drugom kolegi iz Zagreba, koji je specijalno uz 50. rođendan slao prijatelju u Ukrajinu velik broj radova, a vrlo slični radovi (čak za nijansu lošiji od njegovih) bili su nagrađeni na tom turniru. Pa da spomenem i kolegu iz Slovačke koji je preko mene komunicirao sa drugim kolegom iz Zagreba jer "t-com" i "seznam" nisu radili dvosmjerno, već u samo jednom smjeru. Vjerujem da je svakom autoru i natjecatelju bitno da zna da mu je rad primljen! | |
|
| |
Quizmaster super
Broj postova : 145 Registration date : 21.04.2008
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića uto lip 23, 2009 3:13 pm | |
| - Dejan je napisao/la:
- Na taj način se mogu izbjeći neugodne situacije poput spominjanih u sporu Radisavljević (SZS) - Lazarević (ESS). Na taj način će autor biti siguran da je njegov rad doista stigao do organizatora natjecanja, jer ima vrlo glupih situacija sa mejlovima, serverima i mrežama: neke mreže navodno uopće ne komuniciraju međusobno!?
Sa predlogom se slažem, s tim što ti poređenje nije adekvatno, jer tu nema nikakve dileme - svih mojih 10 radova su stigli do organizatora, a on nije dao sve sudijama na ocenjivanje i tako je lažirao takmičenje. | |
|
| |
ero superb
Broj postova : 619 Age : 62 Registration date : 12.06.2008
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića sri lip 24, 2009 3:28 am | |
| | |
|
| |
ero superb
| |
| |
Ines good
Broj postova : 66 Age : 46 Location : Fojnica Registration date : 23.04.2008
| |
| |
ero superb
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića uto srp 07, 2009 1:26 am | |
| | |
|
| |
Quizmaster super
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića uto srp 07, 2009 11:45 am | |
| !!!!!! Hahaha... Urednik je luuuud | |
|
| |
Quizmaster super
| |
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića uto srp 07, 2009 2:50 pm | |
| I mene je iznenadio sa zadatkom Prvo sam mislio da je neka zeka, pa onda da mu je Arvidas Veljić ukrao identitet , a onda sam shvatio da Ero na taj način želi dati i svoj doprinos proslavi pa pozdravljam taj čin. Koliko će to biti zanimljivo za čitatelje Za mene hoće, čitamo se! | |
|
| |
ero superb
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića uto srp 07, 2009 3:29 pm | |
| | |
|
| |
Petar Maljek good
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića uto srp 07, 2009 11:43 pm | |
| - ero je napisao/la:
- Zadatak za četvrto kolo:
ZAGONETAČKI JUBILEJ ARVIDASA VELJIĆA rok: 31. avgust Za nas neupućene, o kojem se jubileju radi? | |
|
| |
ero superb
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića sri srp 08, 2009 12:42 am | |
| - Petar Maljek je napisao/la:
- ero je napisao/la:
- Zadatak za četvrto kolo:
ZAGONETAČKI JUBILEJ ARVIDASA VELJIĆA rok: 31. avgust Za nas neupućene, o kojem se jubileju radi? 25. godina enigmatskog stvaralaštva Zorana Radisavljevića! | |
|
| |
Ines good
Broj postova : 66 Age : 46 Location : Fojnica Registration date : 23.04.2008
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića sri srp 08, 2009 9:16 am | |
| Haha, kakav izazov... Sad moramo sastaviti nešto baš lepo! | |
|
| |
ero superb
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića uto srp 21, 2009 2:52 pm | |
| Danas je objavljen spisak anagrama koji su u konkurenciji za treće kolo. Na spisku je i petoro enigmata sa ovog foruma. Sad je na sudijama da daju bodove. Podsjećam da je rok za četvrto kolo 31. avgust: ZAGONETAČKI JUBILEJ ARVIDASA VELJIĆA | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića sri srp 22, 2009 12:16 am | |
| Volio bih saznati da li je moj rad zaprimljen! Ako znaš, molim te javi! | |
|
| |
ero superb
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića sri srp 22, 2009 12:19 am | |
| - Dejan je napisao/la:
- Volio bih saznati da li je moj rad zaprimljen! Ako znaš, molim te javi!
Evidentiran je. KRASNO, JER GENIJE GA TEMELJITO OPROBA! | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića sri srp 22, 2009 12:33 am | |
| O.K. Hvala, znači zaprimili ste Genija uredno. P.S. Smije li se to ovako objaviti prije presude? Imao sam osjećaj da se radi o formalnijem natjecanju (ne znam zašto). | |
|
| |
ero superb
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića sri srp 22, 2009 1:06 am | |
| - Dejan je napisao/la:
- O.K. Hvala, znači zaprimili ste Genija uredno.
P.S. Smije li se to ovako objaviti prije presude? Imao sam osjećaj da se radi o formalnijem natjecanju (ne znam zašto). Smije jer su sudije već obavile svoje (samo mi još ne znamo rezultate) | |
|
| |
Petar Maljek good
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića ned kol 23, 2009 10:51 pm | |
| Upravo sam se vratio sa godišnjeg i vidim da još nema rezultata prošlog kola? | |
|
| |
ero superb
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića pon kol 24, 2009 12:20 am | |
- Upravo sam se vratio sa godišnjeg i vidim da još nema rezultata prošlog kola?
I ja sam se nedavno vratio s odmora, pa kako me sačekalo mnogo obaveza, nisam stigao da prikačim rezultate. Pokušaću da to uradim sutra. | |
|
| |
ero superb
| Naslov: Treće kolo Memorijala Veselina Patrnogića pon kol 24, 2009 7:38 am | |
| 1. Predrag Grbić, Prijepolje : O, TREN RABOTE JE JAK I MELJE GRO PISANOG! 2. Marijana Jovčić, Beograd: OGOLJENOJ ERI PAMETI TEBA SNAGE KROJ. 3. Sofija Necin, Novi Sad: GENIJ JE GRMEO I TRLJAO, NEKA SE OPROBA. Od članova ovog foruma DG iz ZG je na devetom, SB iz KI na 14. a ZC iz Karlovca na 19. mjestu. Podsjećam da je rok za slanje anagrama za 4. kolo 31. avgust. | |
|
| |
Petar Maljek good
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića čet kol 27, 2009 4:55 am | |
| Ero, da li možete provjeriti koliko je mojih anagrama ušlo u konkurenciju? Z.C. | |
|
| |
ero superb
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića čet kol 27, 2009 5:48 am | |
- Ero, da li možete provjeriti koliko je mojih anagrama ušlo u konkurenciju?
Z .C. U konkurenciji bila 3 anagrama, a 19-20. mjesto osvojio onaj STONOGI... | |
|
| |
Petar Maljek good
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića čet kol 27, 2009 6:27 am | |
| - ero je napisao/la:
- U konkurenciji bila 3 anagrama, a 19-20. mjesto osvojio onaj STONOGI...
Da li je možda ograničen broj radova po autoru? Naime, ja sam poslao 15 anagrama, a za stonogu baš i nisam očekivao neki bod. Bilo je i puno boljih! | |
|
| |
ero superb
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića čet kol 27, 2009 3:43 pm | |
- ero je napisao/la:
- U konkurenciji bila 3 anagrama, a 19-20. mjesto osvojio onaj STONOGI...
Da li je možda ograničen broj radova po autoru? Naime, ja sam poslao 15 anagrama, a za stonogu baš i nisam očekivao neki bod. Bilo je i puno boljih! Nije ograničen broj anagrama, ali urednik STALNO apeluje na autore da sami prave selekciju. Ja sam npr. za novo kolo poslao dva (čini mi se odlična) anagrama. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Memorijal Veselina Patrnogića | |
| |
|
| |
| Memorijal Veselina Patrnogića | |
|