| Jutarnje razgibavanje :) | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Dejan x3me
Broj postova : 307 Age : 53 Location : Zagreb Registration date : 25.05.2009
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) pon srp 20, 2009 7:27 am | |
| Dobrodošao Nenade, prvo pa muško, prvi post si baš razradio. Ima tu i žestokih mogućnosti anagramiranja u stilu "Crvenog bana" | |
|
| |
Nenad good
Broj postova : 20 Age : 50 Location : Beograd Registration date : 20.07.2009
| |
| |
ero superb
Broj postova : 619 Age : 62 Registration date : 12.06.2008
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) pon srp 20, 2009 10:56 am | |
| - Nenad je napisao/la:
- Dok sam jutros uspeo da se registrujem, ulogujem... već je rešeno.
U znak protesta, napisao sam pesmu! Nenad ... stižu nam rani trkači markantni, ružičasti na straži trčim ka uni starački inat žmirnu stani, tamničar kruži ritmičan kužan i star i ratnik sam čun traži makar trun niži - i čast! mrk, satiričan i tužan čist tiran, kažu - miran a učinak ti žar smrtni - mračni žur s titanika! tatarin si, žučan i mrk turčin, a kaži mi stran utri taman križ časni a matični naruži krst tačni mi kantar u srži sit taknu i namrči raž čak i strun žita 'ranim i sakat ružin trn čami Najbolje je da na vrijeme tražim anagram od budućeg Velikog pjesnika, koji bi vrlo lako u budućim eniklopedijama mogao biti označen kao rodonačelink pjesničkog pravca anagramizma. Kad čovjek postane slavan, možda će teško biti doći do njega. Stoga Nenade, daj dijeli autograme pa da se obogatimo za koju godinu prodajući prvence PS. Pohvale za pjesmu i dobrodošlica na forum!!! | |
|
| |
Nenad good
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) pon srp 20, 2009 1:16 pm | |
| - ero je napisao/la:
Najbolje je da na vrijeme tražim anagram od budućeg Velikog pjesnika, koji bi vrlo lako u budućim eniklopedijama mogao biti označen kao rodonačelink pjesničkog pravca anagramizma. Kad čovjek postane slavan, možda će teško biti doći do njega. Stoga Nenade, daj dijeli autograme pa da se obogatimo za koju godinu prodajući prvence PS. Pohvale za pjesmu i dobrodošlica na forum!!! Hvala Slavko, a takođe i hvala na dobrom izboru slova! | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) uto srp 21, 2009 12:04 am | |
| Da li ja sad imam "obavezu" da vas malo maltretiram s mojim izborom anagrama? Kada ćemo imati sljedeći "anagramni performans"? | |
|
| |
Ines good
Broj postova : 66 Age : 46 Location : Fojnica Registration date : 23.04.2008
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) uto srp 21, 2009 12:19 am | |
| Nenade, dobrodošao! Ekipa postaje sve bolja! Ugrabih par minuta od radnog vremena, pa dok čekamo sledeći pravi zadatak, evo jedan za buđenje: RASNO PROURLIKA TON! (11,6) (Dejane, čekamo tvoj izbor!) | |
|
| |
Nenad good
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) uto srp 21, 2009 12:33 am | |
| - Ines je napisao/la:
- Nenade, dobrodošao! Ekipa postaje sve bolja!
Ugrabih par minuta od radnog vremena, pa dok čekamo sledeći pravi zadatak, evo jedan za buđenje:
RASNO PROURLIKA TON! (11,6)
(Dejane, čekamo tvoj izbor!) Hvala hvala, bolje vas našao... ako nije koloraturni sopran onda je ranoruralni opstik! | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) uto srp 21, 2009 1:05 am | |
| Predlažem da sutra pustim anagramčić, u 9,25 po običaju. Da ljudi znaju. Baš i nemam sad nešto sa slikama... | |
|
| |
ero superb
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) uto srp 21, 2009 1:19 am | |
| - Dejan je napisao/la:
- Predlažem da sutra pustim anagramčić, u 9,25 po običaju. Da ljudi znaju.
Baš i nemam sad nešto sa slikama... Što se mene tiče, može jer sam ja na "odmoru". Naime, od četvrtka nisam na radnom mjestu već ću pokušati malo da krenem svijetlim primjerom gospodina sa slike priložene uz posljednji anagram (doduše, neću do Grčke, ali tražiću nešto sunčano pa da se zavučem u hladovinu). Taj poduhvat zahtjeva moju punu angažovanost danas i sutra jer moram da završim gomilu i još kamaru poslova. To mi ne smeta da budno pratim šta se dešava na forumu. | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) uto srp 21, 2009 1:36 am | |
| Dakle, sutra u 9,25 postavit ću sliku sa 2 anagrama jednog (istog) zadanog pojma. Zadani pojam je iz hrvatskog jezika, kao i jedan od anagrama, dok je drugi anagram na srpskom jeziku (odnosno sadrži riječ tipičnu za srpski jezik). Kako bismo ublažili jezične i poteškoće uzrokovane pismom, jer sve to igra ulogu u ovako brzom rješavanju, oba anagrama će biti napisana odmah ispod humoristične ilustracije zadanog pojma, na latinici (lijevo) i ćirilici (desno) po principu: HR - hrvatski i latinica PC - srpski i ćirilica RS - srpski i latinica XP - hrvatski i ćirilica Tako ćete lakše moći naći preferiranu verziju, ili ćete moći "kombinirati" ako zapne a vjerujem i da će performans biti zanimljiviji (?). Tko prvi točno razriješi moj anagramni performans, dobit će prelaznu, udarničku zastavicu - da u sljedeća dva-tri dana postavi novi zadatak. Plus tapšanje po ramenu Zadatak neće biti tako dobar kao koloraturni sopran koji je sastavila Ines, ali barem se nadam da ćete ga rješavati duže od nekoliko sekundi! Nadam se da je tako O.K. Ako ima nekih zapreka, molim javite mi pa da odgodim i da se dogovorimo... | |
|
| |
ero superb
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) uto srp 21, 2009 2:13 am | |
| Pošto ovo prelazi u tradicionalno okupljanje sa "prelaznom zastamom", Admin bi trebalo da prilagodi ovaj naslov i da izbriše ovu zagradu. Dakle, naslov bi trabalo da glasi "Riješi anagram" ili još bolje "Jutarnje razgibavanje" | |
|
| |
Nenad good
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) uto srp 21, 2009 6:36 am | |
| Nadam se da ću startovati na vreme ovaj put. U prethodna dva pokušaja sam zakasnio tako da su rešenja već bila tu dok sam uspeo da se prijavim. U međuvremenu, evo jednog ćirilično-latiničnog anagrama (slova su latinična, ali se čitaju kao ćirilična): HE MOPA CBE HA "CTPOJAK" (6,5,7) | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) uto srp 21, 2009 10:21 am | |
| Smotra vojne kasarne, valjda | |
|
| |
Nenad good
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) uto srp 21, 2009 10:34 am | |
| - Dejan je napisao/la:
- Smotra vojne kasarne, valjda
Jeste. Nije bilo teško, a čini mi se i da ide uz naslov "jutarnje razgibavanje". | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) sri srp 22, 2009 1:13 am | |
| Pripreme za jutarnje razgibavanje, KUŠNJA: | |
|
| |
Nenad good
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) sri srp 22, 2009 1:20 am | |
| - Dejan je napisao/la:
- Pripreme za jutarnje razgibavanje, KUŠNJA:
da nije "lama"? dobro je da si poslao, zaboravio bih totalno na zadatak! | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) sri srp 22, 2009 1:22 am | |
| Pa piše lijepo da se radi o pripremama, a ovo sam stavio za probu tj. kušnju. | |
|
| |
Nenad good
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) sri srp 22, 2009 1:25 am | |
| - Dejan je napisao/la:
- Pa piše lijepo da se radi o pripremama, a ovo sam stavio za probu tj. kušnju.
aaa, dakle - njuška je kušnja da ne kunjaš! (a nije šunjka:)) | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Jutarnje razgibavanje: sri srp 22, 2009 1:26 am | |
| | |
|
| |
Nenad good
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) sri srp 22, 2009 1:29 am | |
| | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) sri srp 22, 2009 1:32 am | |
| Čestitam! Ipak je bilo brzo iako anagrami baš nisu bili direktni. Oprostite na malom kašnjenju, imao sam problema sa postavljanjem slike u forum - zašteka baš kad je najbitnije. Onda Nenade, tapšam te po ramenu i dajem ti prelaznu zastavicu! Sljedeće postavljanje je na tebi! | |
|
| |
Nenad good
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) sri srp 22, 2009 1:37 am | |
| - Dejan je napisao/la:
- Čestitam! Ipak je bilo brzo iako anagrami baš nisu bili direktni. Oprostite na malom kašnjenju, imao sam problema sa postavljanjem slike u forum - zašteka baš kad je najbitnije.
Onda Nenade, tapšam te po ramenu i dajem ti prelaznu zastavicu! Sljedeće postavljanje je na tebi! Hvala hvala!!! Moram da priznam, "NS Anagram 2.0" je odradio najveći deo posla oko rešavanja. Jedino što nije imao reč "kabelska" pa sam to sam pridodao.
Zadnja promjena: Nenad; sri srp 22, 2009 2:00 am; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) sri srp 22, 2009 1:46 am | |
| He-he, malo reklame za NS, ja sam prvo mislio da je program dobio ime po Novom Sadu Možda bi bio brži da nisi konzultirao mašinu. Doduše zadatak je bio zbunjujuć, pretpostavljam Iz slike se dalo naslutiti o čemu se radi | |
|
| |
Nenad good
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) sri srp 22, 2009 1:59 am | |
| | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) sri srp 22, 2009 2:11 am | |
| Eto ti možda zanimljive ideje za sljedeće razgibavanje: zašto ne bi odgonetali dva zadatka? | |
|
| |
Ines good
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) sri srp 22, 2009 3:01 am | |
| Opet Janko kasno stiže, a baš sam želela da rešavam... Moraće neko od vas da pismeno zamoli mog direktora da me oslobode obaveza u vreme razbuđivanja! | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) sri srp 22, 2009 5:42 am | |
| Nedostajali ste mi svi koji ste bili odsutni, no sad će Nenad preuzeti priču pa možda dogovorimo drugi povoljniji termin? | |
|
| |
ero superb
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) sri srp 22, 2009 5:45 am | |
| - Dejan je napisao/la:
- Nedostajali ste mi svi koji ste bili odsutni,
no sad će Nenad preuzeti priču pa možda dogovorimo drugi povoljniji termin? Ne diraj termin!!! Idealan je. Nije rano za one koji ustaju a nije kasno za one koji još nisu otišli na spavanje. PS. Bio sam prisutan jutros, ali sam bio prezauzet poslovima da pa nisam reagovao. Ovo jutarnje razgibavanje pokazalo se kao dobra ideja jer je forum baš živnuo. Za nekoliko dana preko 520 čitanja. Samo naprijed jen-dva, jed-dva. | |
|
| |
Dejan x3me
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) sri srp 22, 2009 5:48 am | |
| O.K. Sam sam htio čuti ponovo da je termin dobar! | |
|
| |
Ines good
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) sri srp 22, 2009 6:56 am | |
| Super je termin. I red je da napravimo jutarnju smotru uz dizanje enigmatske zastave i prozivku: Dašlić- tu! Vankov- tu! Vesić, Vasiljević, Žilinović, Focijan... tu! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Jutarnje razgibavanje :) | |
| |
|
| |
| Jutarnje razgibavanje :) | |
|